Jämför olika webb­hotell​

Vill du jämför webbhotell? Känner du dig osäker på vilket webbhotell du ska välja? Här har jag sammanställt information om några webbhotell, så du lätt kan jämföra dem.

Internet växer för varje dag som går och utbudet är enormt av olika webbhotell. Det kan ibland vara svår att se vad som skiljer dem åt. Den här sidan är gjord för att du snabbt ska kunna jämföra olika webbhotell och se vad som passar just dig. 

Jämför webb­hotell – hur vet man vilket man ska välja?

Om du inte är speciellt insatt i det tekniska är det svårt att ta beslut om vilket webbhotell som är bäst för dig. Jag hoppas att min guide kommer att hjälpa dig. Jag rekommenderar att du kör WordPress på din hemsida, då detta är gratis och lättanvänt. Men då är det också på att du måste ha stöd för PHP och MySQL på ditt webbhotell. Jag har bara valt att visa webbhotell som har detta i min sammanställning.

Mina kunder är oftast små företag som vill ha en hemsida för att presentera sin verksamhet. De vill oftast ha det så billigt som möjligt. Ja, för dem kanske det räcker med One.com:s billigaste webbhotellerbjudande. Men ska du öppna en webbshop med jättemånga produkter så kan det vara lika bra att satsa på ett webbhotellspaket som ger dig större utrymme direkt.

Support

På senare år har webbhotellen börjat med chattsupport, det är något jag tycker mycket om. Jag är inte så förtjust i telefonsupport eller telefonköer som du kanske förstår. Med en bra support får du hjälp ifall du råkar ställa till det. Jag rekommenderar dig som är ny på det här med hemsidor att välja ett webbhotell som har support, det kommer du ha mycket glädje av.

Upptid

Som du säkert förstår så är det viktigt att hemsidan är online hela tiden. Driftsäkerheten kan mäts i upptid och är den % av tiden som servern är i drift. Inget webbhotell har 100 % upptid och ibland startas servrarna om. Ju lägre upptid desto större risk att just din hemsidorna inte är tillgängliga.