Om mig

Annika Vallgren heter jag. Det är jag som driver den här sidan. Förutom att skriva och läsa om sökmotoroptimering så arbetar jag på Hjälp med hemsidan där jag erbjuder en billiga hemsidor till företag. Jag tycker att det är kul att hålla på med hemsidor. När jag hade gjort mina första hemsidor blev jag lite irriterad på att jag kom så långt ner på Googles träfflista. Om jag hade legat tre i topp så hade jag kunnat få fler kunder och tjäna ännu mer pengar på det jag gör. Det var så allt började.

Jag började leta information om hur jag skulle komma överst. Det visade det sig vara ett väldigt stort och svårt område. Det fanns mycket information att hitta, blandat med spekulationer. Det fanns sådant som var tillåtet att göra för att nå bättra placeringar. Det fanns också sådant som inte var tillåtet att göra för att ranka högre. Sökmotoroptimering är ett område i förändring. Vilka regler som gäller förändras. Det som gick att komma undan med för några år sedan bestraffas idag av Google. Hur algoritmen ser ut för att rankar sidor är en av Googles egna hemligheter. Den sägs bestå av ca 400 olika parametrar. Hur det är med den saken vet jag faktiskt inte.

Google kommer ibland ut med förändringar av sin algoritm. Så sökmotoroptimering är ett område i förändring. Jag tycker det är spännande att lära mig mer om sökmotoroptimering och jag hoppas att du ska ha glädje och nytta av den här hemsidan. Här samlar jag tips om hur du ska göra för att sökmotoroptimera din egen hemsida.

Idag driver jag ett antal sajter bland annat en där jag skriver om presenter till olika målgrupper: presenter till mammor, bra presenter till pappa, present till träningsintresserad osv. Där tjänar jag pengar på min hemsida genom att ha affiliatelänkar. När någon av mina besökare köper en produkt jag rekommenderar får jag några kronor varje gång. Det som är roligt med den hemsidan är att där kan jag praktisera allt jag lärt mig om sökmotoroptimering, testa olika strategier osv.