Ny uppdatering av Yoast

Yoast har kommit med en ny uppdatering

Uppgradering av yoast gör det lättare att använda synonymer
Uppgradering av yoast gör det lättare att använda synonymer

Den stora nyheten här är att det ska gå att använda sig av synonymer. Om du har ett ord du vill optimera för t.ex. ordet hemsida då kan man lägga in synonymer som webbsida, sajt och webbplats i fältet synonymer.

Du kan även fylla på med pluralformerna hemsidor, webbsidor, sajter och webbplatser.

Fyll på med bestämd form singular: hemsidan, webbsidan, sajten, webbplatsen.

Kanske också bestämd form plural. Ja, du förstår principen! Det är en stor fördel att kunna använda sig av synonymer eftersom du då kommer kunna använda ett mer naturligt språk när du skriver dina texter. Om jag vill optimera en sida för nyckelordet hemsida, så blir det väldigt tjatigt. Men om jag kan variera ordet hemsida med orden hemsidan, webbsidan och sajten, så upplevs inte texten alls lika tjatig. Du får en text som flyter bättre och upplevs mycket trevligare i läsarens perspektiv.


Att välja synonymer på hemsidan

synonymer yoast Google
Gör en Googling för att hitta lämpliga synonymer du kan använda på din hemsida

När du väljer synonymer får du se upp lite. Det är inte vad du tycker är synonymer som räknas. Det är vad Google tycker. Gör en Googling på ordet du vill optimera för. I träfflistan så fetmarkeras ord som räknas som synonymer. (Upptäcker att ordet hemsida var ett väldigt dåligt exempel, eftersom jag inte hittar några synonymer alls där att visa upp) Men om jag Googlar katt istället så ser du principen. Här kommer både katt och katter upp fetstilat. Då är det bra synonymer du kan använda dig utav.